intergalactisch

Hallo, wereld

Hallo, en welkom bij Intergalactisch!

De website die je voor je ziet is al jarenlang in de maak; het grootste gedeelte hiervan puur mentaal en maar een klein gedeelte daadwerkelijk in technische ontwikkeling. Het is een bekend fenomeen, waarbij je heel lang niet of nauwelijks stappen maakt met iets (een plan, idee of wens) en dan ineens... wel. Snel, en hard. Zo kostte het opzetten van deze eerste versie uiteindelijk maar enkele uren, vanwege de opzet als MVP (Minimum Viable Product). En dat gaat vaak zo; het is vooral een kwestie van gewoon doen. Op dit moment is het dus vooral mogelijk om posts te lezen, en de categorie te bekijken waar deze in zit. That's it.

We hebben dus een mooie reis voor de boeg: er is namelijk nog maar weinig écht bekend over het platform, los van dit initiële idee: Intergalactisch is een zachte mix van online magazine, persoonlijk blog en overall online medium. Het is een website waarop je "even snel" op de hoogte blijft van toffe dingen – vooral films, games, series en entertainment, maar ook code, concepting en design. Dit alles flink geïnspireerd door online kanalen als The Verge, TNW, IGN, Youtube, Dev.to, CSS-Tricks. Maar minder clean en gepolijst.

Verder zitten er een aantal kernwaardes in het platform: zo gaan we nooit wat doen met persoonlijke data (en dus geen rare tracking-tools) en vinden we een toegankelijk web enorm belangrijk (en dus veel a11y). Ook dark-patterns, en sneaky manieren om je hier te houden ga je niet vinden.

Één ding is zeker: het is een mooie start van iets nieuws, waarin de uiteindelijke vorm waarschijnlijk nooit vast staat, maar altijd in ontwikkeling is. Ben je er klaar voor?