Stop de tijd.

Tijd is relatief, en tijd is gaaf. Een minuut kan bijvoorbeeld langer aanvoelen, maar ook veel korter. Tijd kan schaars zijn, of juist in overvloed aanwezig zijn. Tijd is gekoppeld aan ruimte, en snelheid, iets wat duidelijk getoond wordt in bijvoorbeeld de film Interstellar van Christopher Nolan. Intergalactisch is dan ook ontstaan uit mijn fascinatie voor tijd en ruimte, en m’n overall nerdy interesses. Het is ook mede door tijd, en de behoefte aan extra snelheid, dat ik de “Intergalactische pauze” afrond, en verder ga waar ik 6 jaar geleden gebleven was. Stop de tijd!

Welkom op de nieuwe site. Deze website is uitgedacht, ontworpen, gebouwd vanaf scratch en deployed in minder dan 24 uur. Deze uitdaging ben ik aangegaan omdat het makkelijk is je te verliezen in de creatie van je eigen uithangbord, iets wat je waarschijnlijk bekend voorkomt. Waarom maanden aan iets werken wat zo vatbaar is voor verandering, terwijl tijd schaars is?
Het idee en het logo waren er al deels, maar binnen 24 uur is deze WordPress-gedreven site uitgetekend in wireframes, ontworpen in Sketch, is de kleurstelling bepaald en is het ontwerp omgezet in responsive code met een backend, dat uiteindelijk via Github het web op wordt gegooid. Ik heb nog veel plannen die de deadline niet gehaald hebben, maar dat is prima. De basis staat, en daar kan op worden doorgebouwd. Het is een basis die bestaat uit een light-weight front-end stack en een doorgewinterde doch basale WordPress-setup die snelle prototyping toelaat. De website is dan ook in zogenaamde perpetual beta, en zal uiteindelijk nog flink veranderen. Niet gek, want de technologie van zowel front-end als back-end staat nooit stil, en lijkt soms zo snel als het licht te bewegen.

Wat wel vast staat is dat deze site de plek is waar ik mijn Intergalactische avonturen deel: van abstracte/uitgewerkte concepten, tot code-voorbeelden en web- en UI-design. Mijn rol hierin is meer die van pragmatist dan purist, maar wel met oog op schaalbaarheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Verder vind je hier artikelen over overwerpen als Games, Tech en andere geek stuff.

Start de tijd!