Alles wat je altijd al wilde weten:

Over mij

Mijn naam is Sander Jansma en ik heb inmiddels zo’n 25 zomers meegemaakt. Als ik mijzelf een label moet geven, dan ben ik een zogenaamd digitaal “manusje van alles”: een klusjesman, een hobbyist en een onderzoeker.

Al sinds jaar-en-dag bevind ik mij in de wereld van de computers, het wereldwijde internet en het abstracte begrip van creativiteit.

Het was tijdens mijn studie Communicatie & Multimedia Design in Rotterdam dat ik het wist: ik wil ondernemen, en van m’n hobby m’n beroep maken. Kort daarna ontpopte Mediabom: een Rotterdam’s webbureau geleid door Maarten, Matthijs en mijzelf.

Na 4 jaar op professioneel niveau leuke projecten te hebben afgerond besloten we uiteindelijk om te splitsen, waarna ik besloot om te gaan freelancen. Het resultaat hiervan zie je in volle glorie recht voor je.

Verder in 2008 m’n BA. C&MD gehaald en in Augustus 2011 de MA. New Media & Digital Culture aan de Universiteit van Amsterdam, met een scriptie over het effect van Facebook en Twitter op het onstaan van cascades. De geïnteresseerden kunnen hem hier bemachtigen.

Als ik niet aan het werken, studeren of relaxen ben schrijf ik blogs als ontwerper op internetmannen.nl: een creatief blog met een focus op internet, mobiel, technologie, business, games en meer.

curriculum vitae

Download mijn CV hier : CV_SanderJansma.pdf (~30 kb)

Interga-wattes?

Intergalactisch!

Niet alleen een funky nummer van de Beastie Boys, maar ook de term voor een ruimte tussen twee sterrenstelsels. In mijn geval zeer toepasselijk, gezien ik me zowel bezig houd met website ontwerp en ontwikkeling: twee "universa" die in eerste instantie behoorlijk van elkaar verschillen, maar oh zo goed samen gaan.

Vaardigheden:

Photoshop
Illustrator
HTML + CSS
PHP / Javascript
Wordpress (thema's / integratie)
Marketing & Concepting